Bacto Solution II algenpoeder per m3 (verbeterde White Powder)

€ 1,00
SKU
W38

Bacto Solution II algenpoeder tegen Draad- en zweefalgen is een verbeterde versie van de White Powder. Vul bij "aantal" de hoeveelheid m3 van uw vijver in en u ontvangt 20 ml per 1.000 vijverwater.

Bacto Solution II algenpoeder

Bacto Solution II algenpoeder is tegenwoordig ons best verkocht middel tegen draadalgen. Deze verbeterde versie werkt op een zeer effectieve en verantwoorde manier. Bacto Solution II is de beste oplossing voor uw draad- en zweefalg problemen ! Bacto Solution 2 is een krachtige mix van algenpoeder, enzymen en mineralen. Bestel en behandel nu uw vijver zodat u de gehele zomer geniet van een prachtige heldere vijver. Vul bij "aantal" de hoeveelheid m3 van uw vijver in. (u ontvangt dan 20 ml poeder per 1000 liter vijverwater) Behandeling mag 3x herhaalt worden per seizoen. let op het zuurstofpercentage van het vijverwater omdat een alg van nature ook een zuurstofplantje is. Door het verwijderen van de algen zal in de meeste gevallen ook het zuurstofpercentage verlaagd worden. Beluchting is dus noodzakelijk bij deze behandeling van uw vijver. Bacto Solution 2 

Handleiding :

Doe de helft van de algenpoeder in een gieter of emmer en meng het met water. Verspreid daarna het mengsel langs de kanten van de vijver, vooral waar de meeste algengroei aanwezig is. Doe de rest van de poeder in een nylonkous (pantykous) en hang hem ergens in de stroming v/d vijver bijvoorbeeld in het filter. Knijp er 1 á 2 keer in per week zodat hij weer een witte waas af geeft aan het water.Deze behandeling met algenpoeder mag 3x per seizoen gegeven worden. Dat komt omdat sommige algsoorten zeer hardnekkig zijn en snel terug komen. Vergeet nooit extra zuurstof in de vijver te brengen omdat de algen toch een zeer goede zuurstofbronnen waren en doordat er door het rottingsproces er nog meer zuurstof vedwijnt.

Let op !!! gebruik altijd een slibopruimer na een week of 4 ,omdat de algen weer harder gaan groeien van het afval wat de afgestorven algen achterlaten. De algenpoeder staat in de categorie vijverwaterbehandeling en de slibopruimer in de categorie vijverbacterien. 

Veel succes met uw vijver en tot ziens.                                      

Daru-Koi vijverteam  

Copyright © 2017 Daru-koi