×

Bacto Solution 2 met anti-slib voor 20.000 ltr.

€ 37,50
SKU
alg-slib20

Bestanden

Bacto Solution II algenpoeder met anti slib bacterien voor 20.000 liter vijverwater nu als combi pakket.

Bestanden

Bacto Solution II algenpoeder

Bestel nu precies genoeg voor uw vijver en verspil niets.

Bacto Solution II algenpoeder is ons best verkocht middel tegen draadalgen en zweefalgen. Deze verbeterde versie werkt op een zeer effectieve en verantwoorde manier. Het is de beste oplossing voor uw draad- en zweefalg problemen ! Bacto Solution 2 is een krachtige mix van algenpoeder, bacteriën, actieve zuurstof, enzymen en mineralen. Bestel en behandel nu uw vijver zodat u de gehele zomer geniet van een prachtige heldere vijver. Vul bij "aantal" de hoeveelheid m3 van uw vijver in. (u ontvangt dan 20 ML poeder per 1000 liter vijverwater) De behandeling tegen algen mag 4x herhaalt worden per jaar. let goed op het zuurstofpercentage van het vijverwater omdat een alg van nature ook een zuurstofplantje is. Door het verwijderen van de algen zal in de meeste gevallen ook het zuurstofpercentage verlaagd worden. Beluchting is dus noodzakelijk na deze behandeling van uw vijver.

 

  • Geeft actieve zuurstof vrij die de celwand van de alg vernietigd.

  • Onschadelijk voor dieren en planten.

  • Draadalgen verkleuren, komen los van de wand en verdwijnen in uw filter.

  • De zuurstofconcentratie wordt tijdelijk sterk verhoogd in uw vijver.

  • Bacteriële en parasitaire ziekten kunnen zich niet meer uitbreiden.

  • Het genezingsproces van kieuwrot wordt ondersteund.

  • Ook de hardnekkige algen worden aangetast en/of vernietigd.

  • Beste werking als het in de ochtend over het oppervlak wordt verspreid.

 

Bacto Solution 2 handleiding :

 

U kunt bacto solution 2 op verschillende manieren gebruiken namelijk :

1) Open de verpakking en los het poeder op in een emmer vijverwater. Verspreid daarna het microkorrelmengsel langs de kanten van de vijver, vooral waar de meeste algengroei aanwezig is. Let op dat u het niet rechtstreeks op andere planten terrechtkomt.

2) Bacto Solution 2 gebruiken in een pantykous. U plaatst de gevulde pantykous ergens in de stroming van vijver, vijverfilter of andere uitstroom. Eens per week knijpt u dan een paar x in de kous, zodat een witte waas afgegeven wordt aan het vijverwater. Zo geniet u een heel jaar van een algvrije heldere natuurvijver.

Deze behandeling met algenpoeder mag 4x per jaar herhaald worden. Dat komt omdat sommige algsoorten zeer hardnekkig zijn en snel terug komen. Vergeet nooit extra zuurstof in het vijverwater te brengen omdat de algen toch zeer goede zuurstofbron was en doordat het rottingsproces veel zuurstof verbruikt.Gebruik eerst een schepnet om overtollige algen uit de vijver of van het wateroppervlak te verwijderen.

Dosering 20 ml per 1.000 liter vijverwater.

Let op !!! gebruik na 2 a 3 weken altijd een slibopruimer, omdat anders de nieuwe algen weer harder gaan groeien van het afval wat de afgestorven algen achterlaten.

De algenpoeder staat in de categorie vijverwaterbehandeling, de slibopruimer in de categorie vijverbacterien en de watertestsets in de categorie vijverartikelen. U kunt ze ook vinden aan de onderzijde van deze pagina onder het kopje gerelateerde producten.

De uitgebreide handleiding ontvangt u in de winkel of bij uw online bestelling. Mocht hij er toch onverwachts niet bijgeleverd worden stuur ons dan een e-mail zodat wij de gebruiksaanwijzing kunnen mailen. 

 

Veel succes met uw vijver en tot ziens.                                      

 

Daru-Koi vijverteam  

 

  

Copyright © 2022 Daru-koi Vijverartikelen