Bacto Solution 2 met anti-slib voor 20.000 ltr.

€ 37,50
SKU
alg-slib20

Bacto Solution II algenpoeder met anti slib bacterien voor 20.000 liter nu als combi pakket.

Bacto Solution II algenpoeder met anti slib bacterien voor 20.000 liter

Bacto Solution II algenpoeder is uitsluitend biologisch en ons best verkocht middel tegen draadalgen en zweefalgen. Deze verbeterde versie werkt op een zeer effectieve en verantwoorde manier. Het is de beste oplossing voor uw draad- en zweefalg problemen ! Bacto Solution 2 is een krachtige mix van algenpoeder, bacteriën, actieve zuurstof, enzymen en mineralen. Bestel en behandel nu uw vijver zodat u de gehele zomer geniet van een prachtige heldere vijver. Vul bij "aantal" de hoeveelheid m3 van uw vijver in. (u ontvangt dan 50 gram poeder per 1000 liter vijverwater) De behandeling tegen algen mag 6x herhaalt worden per jaar. let goed op het zuurstofpercentage van het vijverwater omdat een alg van nature ook een zuurstofplantje is. Door het verwijderen van de algen zal in de meeste gevallen ook het zuurstofpercentage verlaagd worden. Beluchting is dus noodzakelijk na deze behandeling van uw vijver.

  • Geeft actieve zuurstof vrij die de celwand van de alg vernietigd.
  • Onschadelijk voor dieren en planten. (uitsluitend biologisch product)
  • Draadalgen verkleuren, komen los van de wand en verdwijnen in uw filter.
  • De zuurstofconcentratie wordt tijdelijk sterk verhoogd in uw vijver.
  • Bacteriële en parasitaire ziekten kunnen zich niet meer uitbreiden.
  • Het genezingsproces van kieuwrot wordt ondersteund.
  • Ook de hardnekkige algen worden aangetast en/of vernietigd.
  • Beste werking als het in de ochtend over het oppervlak wordt verspreid.

Bacto Solution 2 handleiding :

Open de verpakking en verspreid daarna de microkorrels langs de kanten van de vijver, vooral waar de meeste algengroei aanwezig is. Bacto Solution II niet eerst oplossen in water. Deze behandeling met algenpoeder mag 6x per jaar herhaald worden. Dat komt omdat sommige algsoorten zeer hardnekkig zijn en snel terug komen. Vergeet nooit extra zuurstof in het vijverwater te brengen omdat de algen toch zeer goede zuurstofbron was en doordat het rottingsproces veel zuurstof verbruikt.Gebruik een schepnet om overtollige algen uit de vijver of van het wateroppervlak te verwijderen. Alleen gebruiken als de PH waarde niet hoger dan 8,5 dH is, de KH waarde minstens 3 dH is en de GH waarde minstens 6 dH. Controleer de PH waarde tijdens de behandelingsfase de eerste 3 dagen. Mocht hij hoger dan 8,5 dH worden dan 10 a 20 % water verversen.

Dosering 50 gram per 1.000 liter vijverwater.

Let op !!! gebruik na een week altijd een slibopruimer, omdat anders de nieuwe algen weer harder gaan groeien van het afval wat de afgestorven algen achterlaten. De algenpoeder staat in de categorie vijverwaterbehandeling, de slibopruimer in de categorie vijverbacterien en de watertestsets in de categorie vijverartikelen..

De uitgebreide handleiding ontvangt u in de winkel of bij uw online bestelling. Mocht hij er toch onverwachts niet bijgeleverd worden stuur ons dan een e-mail zodat wij de gebruiksaanwijzing kunnen mailen. 

Veel succes met uw vijver en tot ziens.                                      

Daru-Koi vijverteam 

  

Meer informatie
Special Product Nee
Copyright © 2020 Daru-koi Vijverartikelen