Retourneren

Hoe kan ik retourneren ? :

Bij retourneren meld je dit eerst aan bij ons o.v.v het ordernummer en wacht op een bevestiging. Stuur daarna het product terug volgens de onderstaande instructies en de meegeleverde factuur.

LET OP !!! Door ons voor u bestelde producten kunnen helaas niet retour worden gestuurd !

Als het een besteld product betrefd geven wij dit duidelijk van te voren aan in een e-mail. Let op ! Voer, bacterieën en medicijnen kunnen wij nooit omruilen i.v.m het garanderen van de kwaliteit en inhoud voor de volgende klant. Controleer dus altijd goed de inhoud, verpakking en houdbaarheidsdatum bij aankoop in de winkel.

Bij retourneren zonder nieuwe bestelling te plaatsen worden ten alle tijden administratiekosten in rekening gebracht van € 8,95. Ruilen : Wij doen niet moeilijk over retourneren, alleen moet u het aangekochte product in de orginele verpakking laten zitten anders kan deze niet geruild worden.Verpak deze goed en stuur hem aan ons terug (deze kosten worden nooit vergoed). Na ontvangst zullen wij de producten controleren en zoals u heeft verzocht uw opdracht uitvoeren. Bij een ruiling worden wel de verzendkosten in rekening gebracht maar geen verdere kosten.

Voorwaarden retourneren :

De enige voorwaarden zijn dat het product niet is gebruikt , in perfecte nieuwstaat is en dat je binnen 5 dagen na ontvangst het product hebt teruggestuurd. Dit bepalen we aan de hand van het poststempel ! Maatwerk- en bestelde producten worden niet teruggenomen ! Ook producten zoals voeding en producten die een houdbaarheidsdatum hebben worden niet terug genomen.

Hoe te handelen ? :

•Stuur je product voldoende gefrankeerd terug aan Daru-Koi, Noordsingel 8, 4714HB, te Sprundel. Met de meegeleverde factuur, waarbij je de retour gestuurde artikelen omcirkelt. Zonder deze factuur kunnen we je retour niet verwerken !

•Plaats eventueel een nieuwe bestelling voor een vervangende product en betaal deze zoals gewoonlijk.

•We storten na onvangst & controle van het product het bedrag (excl. verzendkosten) binnen tien werkdagen terug op je rekening. Bij een ruiling verrekenen we het verschil en dan krijgt u het verschil terug gestort of u moet nog bij betalen. (hierna gaan we weer over tot verzenden)

•We storten altijd terug op de rekening waarmee je ook hebt betaald. Een niet gefrankeerde zending wordt verrekend ! Als je je retour ongefrankeerd aan ons terugstuurt, houden we de door POSTNL in rekening gebrachte kosten en boete in op het bedrag wat aan je wordt terug betaald. POSTNL rekent een strafbetaling van 14 euro, exclusief de portokosten.

Retour gestuurde artikelen die niet aan de voorwaarden voldoen :

Deze nemen we wel aan, maar we houden ons het recht voor om kosten hiervoor in te houden dan wel het artikel te weigeren. Je krijgt hierover wel bericht. Deze artikelen kunnen we aan je terugzenden nadat je de verzendkosten hiertoe hebt overgemaakt. Natuurlijk hoeft dat niet, in dat geval gaat je product naar een goed doel. Er wordt hoe dan ook niet zomaar geld teruggestort! Wordt een product retour gestuurd welke niet aan de voorwaarden voldoet, een vlekje heeft, beschadigd is, : dan wordt deze niet geaccepteerd. Hoe vervelend ook, daar is op dat moment niet over te discussieren. Vernemen we niets meer van je, dan vervalt je recht op het product na twee maanden en geven we het product weg aan een goed doel of vernietigen we het.

Defecte producten :

We zijn erg zorgvuldig met onze producten en controleren deze bij binnenkomst en bij het inpakken van de zending. Mochten we desondanks iets gemist hebben of is het product beschadigd tijdens het verzenden, laat ons dit dan meteen weten per e-mail. Indien je niets laat weten en ook geen melding van het defect doorgeeft bij de aanvraag voor een retourzending dan ligt het risico bij jou. Wij kunnen dan namelijk niet meer controleren of het defect door onze fout of verzenden komt. Vanaf het moment dat je een product hebt ontvangen, ligt de verantwoordelijkheid ervoor (wettelijk gezien) bij jou. Tenzij je dit dus direct meldt. Controleer daarom altijd je bestelling zorgvuldig.

Nog even op een rij:

•Het melden van een defect moet vooraf per e-mail plaatsvinden (binnen 12 uur na ontvangst).

•Vraag een retourzending aan en wacht onze instructies af voordat je het terugstuurt.

•Bij retourzendingen of een defect product worden de verzendkosten niet vergoed.

•Defecte items die zonder goedkeuring en verdere melding retour worden gestuurd worden niet geaccepteerd.


Zoek raken van je retourzending : Ook als je retourzending of defectzending zoek raakt is dit voor eigen risico tot het moment dat het bij ons is gearriveerd. U zult dan contact op moeten nemen met het des betreffende transportbedrijf.

Copyright © 2017 Daru-koi