×

:

Not a valid Time
Dit is een verplicht veld.

Voorjaarskuur-Najaarskuur Koivijver 25 m3

€ 129,95
SKU
combokuur

Daru-koi adviseert klanten die nieuwe of terugkerende klachten hebben in het voor en najaar deze kuur te gebruiken. Geschikt voor een vijver van 25.000 liter

Voorjaarskuur-Najaarskuur Koivijver (voor een vijverinhoud van 25 m³)

Daru-koi adviseert klanten die nieuwe of terugkerende klachten hebben in het voor en najaar deze kuur te gebruiken. De kuur bestaat uit een anti-parasiet en een anti-worm om de koi's / vijvervissen meer te beschermen en klachten te voorkomen. Natuurlijk zijn er in de koiwereld veel voors en tegens, maar in onze privé vijvers passen wij het al jaren met succes toe. Na de winter gaat de vijver al snel opwarmen met alle problemen vandien.De koi's hebben weinig gegeten en zijn daardoor wat verzwakt. De parasieten en wormen worden eerder actief dan de koi's en daar schuilt dan ook het gevaar in. Om de problemen te voorkomen kunt u deze kuur toepassen in het voorjaar maar ook zeker in het najaar om de koi's parasiet en wormvrij de winter in te laten gaan.

Werking :

  • De anti-parasiet werkt tegen de meeste ééncellige parasieten waaronder Witte Stip, Costia, Trichodina, Chilodonella, enz... Tevens ook werkzaam tegen schimmelinfecties. (Als witte stip aanwezig is dient u deze behandeling te herhalen met een tussenruimte van 4 dagen.
  • Anti-Worm van Kusuri is een koi medicijn tegen huid- en kieuwwormen (Gyrodactylus en Dactylogyrus).
  • Magoi Start-up om het filter weer een boost te geven nadat de bacterien zijn gedood door de kuur.

Inhoud pakket :

  • Anti-Parasiet van de koidokter 500 ml. voor 25.000 liter vijverwater.
  • Kusuri Anti-worm 100 gr. voor 25.000 liter vijverwater.
  • Magoi Opstartbacterien 1 liter
Volgorde gebruik : U start met het gebruik van de Anti-Parasiet en na een week ververst u 20% van het vijverwater. Hierna kunt u de Anti-worm gebruiken. Als u ziet of verwacht dat de kuur is aangeslagen kunt u een week later de bacteriën toepassen in het filter en vijverwater. Kijk hieronder voor de uitgebreide gebruiksaanwijzingen per product.
 

Anti-Parasiet 500 ml. van de koidokter voor 25 m3 vijverwater.

Formaldehyde 40% in combinatie met Malachietgroen wordt gebruikt tegen de meeste ééncellige parasieten waaronder Witte Stip, Costia, Trichodina, Chilodonella, enz... Tevens ook werkzaam tegen schimmelinfecties. Niet in combinatie met zout (> 3 g/l) gebruiken.
Toepassing: 20 ml per 1000 liter vijverwater. Niet onder de 8ºC gebruiken. Meestal volstaat 1 behandeling, tegen Witte Stip moet de behandeling herhaald worden met tussenruimte van 4 dagen. Steeds goed doorluchten tijdens de behandeling en de filter mee laten draaien. Ozon- en Uv-lamp afzetten gedurende 2 dagen.
Na 1 week +/- 20% van het water verversen! Deze behandeling niet tegelijkertijd combineren met andere chemische middelen. Gebruik slechts 80% van de dosis als de zuurtegraad (pH) lager is dan 7!
Niet inslikken of inademen.Alleen buiten of in goed geventileerde ruimte toepassen.Bewaren in originele verpakking.Buiten bereik houden van kinderen en huisdieren.Koel en donker bewaren.Draag altijd beschermende handschoenen bij medicijngebruik.Is GIFTIG bij inademing, inslikken of contact met huid/ogen. In geval van een ongeluk bij het gebruik direct arts contacteren en originele verpakking meenemen.Bij contact met de huid/ogen direct met overvloedig water uitspoelen en medisch advies vragen.

Kusuri Anti-Worm Fluke-S 100 gram voor 25 m3 vijverwater. (De complete handleiding vindt u op de verpakking (EN) en bij het product in de cat. vijvermedicijnen van Kusuri (NL))

Anti-Worm van Kusuri is een koi medicijn tegen huid- en kieuwwormen (Gyrodactylus en Dactylogyrus). Anti-Worm is niet schadelijk voor het filter.
Gebruiksaanwijzing : Bij huidwormen éénmalig 4 gram per 1000 liter vooraf oplossen in 1 liter warm water na afkoeling over de vijver verdelen, bij kieuwwormen dezelfde dosis gebruiken en herhalen op de 7 de dag. Voor alle vissoorten, behalve goudvissen,shubunkin en serassa. Deze soorten kunnen hierop soms allergisch reageren. UVC , eiwitafschuimers en ozoninstallatie uitschakelen tijdens de behandeling (gedurende minimaal 4 dagen). Deze behandeling is niet schadelijk voor het filter, u kunt dus ook gerust blijven voeren tijdens deze behandeling. Verder droog bewaren en buiten bereik van kinderen houden !

Magoi Start-Up Bacteriën 1 liter.

Dit product is specifiek bedoeld voor het opstarten van nieuwe vijvers en filters en voor aanvang van het seizoen. Als na de winter de watertemperaturen weer stijgen, dan heeft de vijver nog geen biologisch evenwicht en deze dient zo snel mogelijk opgebouwd te worden. Daarom treft u een hoog geconcentreerd product te gebruiken met vooral nitrificerende bacteriën die het giftige ammoniak en nitriet omzetten naar nitraat.Tevens kunt u tijdens het seizoen de Start-Up bacteriën combineren met de Beadfilter of Bedfilterbacteriën om zo het biologisch evenwicht te ondersteunen na het schoonmaken van uw filter.

Magoi Start-Up Gebruiksaanwijzing: Wij raden aan dit product eenmalig in het voorjaar toe te dienen (1 liter op 20.000 liter vijverwater).

Het filter één dag uit zetten en zorgen voor een goede beluchting.

U kunt wekelijks Daru-Koi Start-Up toedienen als filteronderhoud. (20ml op 1.000 ltr)

 

 

 

 

 

Copyright © 2023 Daru-koi Vijverartikelen