Zeoliet in Bigbag 1000 kilo

€ 649,95
SKU
1006455065

Zeoliet op pallet in big bag is verkrijgbaar in de maten 2 tot 4 ,4 tot 8 en 8 tot 20 mm. Standaard wordt 4-8 mm geleverd mits u niets aangeeft. Levertijd 5 tot 10 werkdagen.

Zeoliet op pallet in big bag 1 M3 (1000 liter)

Heeft een levertijd van 5 tot 10 werkdagen en weegt ongeveer 1000 kilo. Big bags van Daru-Koi worden altijd thuis geleverd en kunnen dus niet op ons winkeladres worden opgehaald. 

Zeoliet absorbeert de schadelijke stoffen in het vijverwater. Stoffen zoals ammoniak, fosfaat, organische afval, maar ook (restanten van) geneesmiddelen worden geabsorbeerd en opgeslagen in dit filtermateriaal. Door deze werking worden ze ook wel chemische filtermedia genoemd. Met name in zwaarbelaste vijvers waar moeilijk een biologisch evenwicht met gewone filtering is te bereiken wordt deze methode toegepast. Bijvoorbeeld in koivijvers is deze wijze van extra chemische filtering vrij gebruikelijk. 

Voor grotere vijvers is zeoliet meer geschikt omdat deze geregenereerd kan worden door uitspoeling met een zoutoplossing.

Verzadigd zeoliet kan worden gereactiveerd door het buiten het filter in een bak enkele uren te weken in een oplossing van schoon water met ca. 5% opgelost keukenzout. Het staat dan de opgeslagen ammoniak en andere schadelijke stoffen af aan het zoute water. Dit is tevens de reden dat u dit nooit ín het filter zelf mag doen! Hierna het zeoliet grondig spoelen met schoon water en laten drogen.

Zowel actieve kool als zeoliet dienen telkens uit de filter te worden verwijderd voor toediening van geneesmiddelen anders zullen deze worden geabsorbeerd. Zeoliet kan de PH-waarde van het vijverwater doen stijgen, controleert u deze nauwkeurig in het begin. Als u (vijver)zout gebruikt in uw vijver, moet u het zeoliet voordien uit het filter verwijderen omdat anders deze de opgeslagen ammoniak afgeeft aan het vijverwater. Er ontstaan dan gevaarlijk hoge concentraties.

Zolang er nog zout aanwezig is in de vijver, mag het zeoliet niet terug in het filter.

Meer informatie
Special Product Nee
Copyright © 2020 Daru-koi Vijverartikelen