Compactsieve 2 uitbreidingsset

€ 22,51
SKU
csset 1

Met deze set verhoogt u de overloop zodat schoonmaken langer uitgesteld wordt.

Compactsieve II uitbreidingsset.

Met deze set verhoogt u de overloop zodat schoonmaken langer uitgesteld wordt.

De compactsieve 2 wordt al geruime tijd naar volle tevredenheid gebruikt in een pompgevoede opstelling. De sieve verwijderd veel organisch materiaal wat vertroebeling veroorzaakt in menig (koi) vijver. Slib, takjes, zweefalg, draadalg, werkelijk alles wat groter is dan 250 micron verwijderd deze zeef uit uw vijver. 

Het kan echter voorkomen dat de overloop sneller overloopt dan gewenst. Dit komt vaak voor in systemen waarop de compactsieve nog niet lang is ingezet. De vervuiling zal via de overloop weer terug in uw vijver komen en dit is niet gewenst. Uw vijver zal niet snel ontdaan worden van vervuiling. 

Nieuw is daarom ook de uitbreidingsset voor de compactsieve 2. Deze uitbreidingsset, bestaande uit: 50 cm zwarte p.e. buis, 2 stuks bochten 90 graden en 1 stuk steekmof, voorkomt dat het vuil te snel in uw systeem wordt terug geleid.

Er zijn meerdere mogelijkheden om de set aan te sluiten maar we zullen er twee voor u verder detailleren.

- by pass opstelling 1. Hier gebruikt u 10 cm van de 50 cm meegeleverde buis en sluit u de opstelling aan zoals in de foto. Een verhoging van ca. 7 cm wordt gerealiseerd.

- by pass opstelling 2. Hier sluit u de set aan volgens bovenstaande foto en een extra overloop hoogte van ca. 15 cm. is het gevolg.

Met bovenstaande opstellingen wodt het periodiek schoonmaken van de sieve geruime tijd uitgesteld. Een groot voordeel.

Meer informatie
Special Product Nee
Copyright © 2021 Daru-koi Vijverartikelen