×

Aquaforte Trommelfilter AFT-1G

€ 1.198,00
SKU
SK830
Aquaforte Kunststof Trommelfilter is een nieuw en uniek concept op het gebied van vijverwater filteren mbv een 60 micron filter.

Aquaforte trommelfilter AFT-1G

Met het Aquaforte trommelfilter ben je verzekerd van een uitstekende mechanische filtering van je vijver. Met name voor de koivijver is dit trommelfilter de juiste keuze doordat het vuildeeltjes groter dan 0,06 millimeter uit het water filtert. Dit praktische vijverfilter is geschikt voor zowel een gravitaire als pompgevoede plaatsing.

Trommel voor filtering

De kern van het Aquaforte trommelfilter is een trommel waar het vuile water in terecht komt. De trommel heeft een wand van RVS filterdoek, die voor een fijne filtering zorgt. Het vuil blijft achter in de trommel en het gefilterde water stroomt vervolgens uit het trommelfilter.

Handige spoelfunctie

Het trommelfilter heeft een spoelfunctie met 4 individueel af te stellen sproeikoppen. Eens in het uur en wanneer het door vervuiling vereist is wordt dit door de vlotter gesignaleerd en het vijverfilter automatisch gespoeld. De trommel gaat draaien en de sproeikoppen spuiten het vuil van het filtergaas. Vervolgens komt het vuil in een afvoer terecht. Door het trommelfilter uit te breiden met de optionele transparante deksel, maak je de spoelfunctie mooi zichtbaar en kun je goed monitoren of er onderhoud vereist is.

Geavanceerde controller

De softwatergestuurde controller die met het trommelfilter meegeleverd wordt, biedt nog meer mogelijkheden. Zo zijn er handige beveiligingsopties zoals een slow start functie voor de motor. Ook maakt dit paneel eventuele storingen zichtbaar. Met een manuele spoelknop is het eveneens mogelijk om het koi filter extra te spoelen.

Eenvoudig uit het zicht te plaatsen

Of je nu kiest voor een gravitaire of pompgevoede opstelling, door het compacte formaat is het eenvoudiger om het Aquaforte trommelfilter uit het zicht te plaatsen. Bij een gravitaire opstelling hoeft het filter met de bovenkant slechts 10 cm boven de waterspiegel geplaatst te worden. Daardoor heeft het vijverfilter een zeer lage inbouwhoogte.

  • Losse, vervangbare, zeefelementen van 60 micron
  • Maximale doorstroming 25 m3/uur
  • 48VDC motor
  • 3 x 110 mm inlaat, 2 x 110 mm uitlaat
  • 50 mm aansluitingen in inlaatkamer en trommelkamer boven en onder
  • Positie voor 40 watt amalgaam dompellamp is al gecentreerd, je hoeft hiervoor alleen een gat te boren voor een doorvoer op aangegeven punt
  • Maar 1 kabel van controller naar trommelfilter (deze splitst zich op in drie kabels: motor, vlotter en dekselschakelaar)
  • Voorzien van dekselschakelaar (onderbreekt spanning naar motor, spoelpomp- en UV-C aansluiting voor veiligheid)
Copyright © 2022 Daru-koi Vijverartikelen