daru-koi vijver webshop

waterlelie banner homepage

zelfbouw koivijver tricklefilter

Zelfbouw Polyester tricklefilter van Daru-Koi.

Een trickle filter wordt ook wel een druppelfilter genoemd. Dat wil dus zeggen dat het water vanaf de bovenste ontvangbak druppelsgewijs steeds verder naar beneden valt(druppelt). Het water sijpelt over het filtermedium en hierdoor vindt er een enorme zuurstof verrijking plaats. Zuurstof in overvloed en een goed filtermedium zorgt voor een geweldige filtratie. Er vindt een (de)nitrificatie proces plaats waarbij het gehalte aan ammoniak, nitriet en nitraat zullen verminderen.

Dit semi-zelfbouw trickle filter van Daru-koi bestaat uit drie polyester trickle bakken en een opvang bak. Allemaal van degelijk polyester gemaakt. De tricklebakken hebben per stuk een max. vullinginhoud van 55 liter. De oppervlakte van de inwendige onderkant is 80x25 cm. De oppervlakte van de inwendige bovenkant is 85x30 cm. Alle bakken lopen naar onderen taps toe. Dit houdt in dat de oppervlakte van de onderkant kleiner is dan van de bovenkant. De onderste opvangbak heeft een inwendige afmeting van 85x30 cm. Deze is 15 cm. hoog. Werkende hoogte is ca. 10 cm. Dit komt doordat de bakken een stukje in elkaar vallen. De bakken worden op elkaar gestapeld middels de bijgeleverde stevige pennen. In de bovenste bak wordt het water ingebracht door een bijgeleverde schroefdoorvoer rond 50. In de bovenste ontvangstbak maakt men dan een spraystuk van pvc rond 50. Ook deze materialen worden mee geleverd. Perforatie in de pvc buizen en in de onderkant van de bakken maakt men zelf. Hierdoor kan men zelf bepalen hoe groot men de perforatie maakt in verhouding tot de stroomsnelheid en grootte filtermateriaal. Standaard zijn er al 206 stuks perforaties aangegeven. Filtermateriaal plaatst men in de drie bovenste bakken. In de onderste opvangbak wordt geen filtermateriaal geplaatst.

Diverse filterpakketten hebben we al samengesteld en deze kunt eventueel los bijbestellen. (Kijk even onderaan deze pagina) Standaard wordt er een japanse mat bijgeleverd van 1,20 m. x1 m. om te dienen als bodem (op de perforaties) hiermee kunt u de perforaties zo groot maken als u zelf wilt. Wij raden aan om het fijnste materiaal in de onderste filtratie tricklebak te gebruiken. (dus niet de onderste opvangbak). Hierdoor wordt verstopping voorkomen. Aangezien men het filter zelf maakt kan men een simpel en makkelijk schoon te maken filtermedium gebruiken in de bovenste tricklefilterbak. Bijvoorbeeld japanse of de daru-koi rode filtermat(ten). Hierdoor is het onderhoud en het schoonmaken van deze tricklebak veel makkelijker.

Normaal is een voorfilter bij een tricklefilter een must. Echter door bovenstaande voorziening in bovenste tricklebak te maken is dit niet altijd nodig. Een tricklefilter wordt altijd boven de waterspiegel geplaatst. Wij raden aan om het volgende als vulling te gebruiken: in de eerste (bovenste) tricklebak plaatst men bioballen met schuim of japanse/rode filtermat. Makkelijk schoon te maken en vooral bij de bioballen met schuim ontstaat er een speciale bacterie cultuur. In de middelste tricklebak raden we lithaqua aan. Dit is een natuurlijk mineraal product uiterst geschikt als filtermedium. 10 tot 20 maal meer oppervlakte voor bacteriële groei dan de meeste filtermedia. Buffert pH en regelt KH en GH. Zie onze koi en vijverbibliotheek onder het kopje biologisch filteren voor meer informatie. In de onderste tricklebak raden we poraglass aan. Uitstekend te gebruiken voor nitrificatie en dé-nitrificatie (nitraat afbraak).
1 liter PoraGlass is in filteroppervlak gelijk aan 1m³ Japanse mat! Hiermee verkleint u aanzienlijk de kans op draadalg groei.

De gaten in de bodem van elke bak zijn met centers aan gegeven maar nog niet geboord. Het debiet is afhankelijk van het aantal gaten dat u gaat boren en hoe groot die gaten zijn. Ook is het filtermateriaal dat u gebruikt van invloed op het debiet.

Het totaal pakket bestaat dus uit: 3 stuks polyester tricklebak 93 x 42 x 28 cm ,1 stuks polyester trickle opvangbak 93 x 42 x 15 cm, 1 stuks pvc schroefdoorvoer rond 50 met rubberen ring t.b.v. aanvoer vijverwater, 2 stuks pvc schroefdoorvoer rond 50 met rubberen ring t.b.v. retour vijver, 1 stuks t-stuk hd.rond 50, 2 stuks bocht 90 gr. hd.Rond 50, 2 stuks deksel hd.rond 50 en 1,5 meter pvc hd. Rond 50.   (hd = hoge druk).

                                                                                                

kaldness biocarrier K1 KNS zwevendbed materiaal

Bio Carrier Kaldness KNS 10 liter. De originele witte uitvoering. Dit bio medium is ontworpen als dragermateriaal voor micro...
€ 12,50
With shipment Zelf afhalen bij Daru-Koi for € 0,00
Artikelgegevens

Filterlava_trick_4de1fde5668c0.jpg

Filterlava voor het vullen van 1 laag van het zelfbouw tricklefilter
€ 25,42
With shipment Zelf afhalen bij Daru-Koi for € 0,00
Artikelgegevens

Filterlava_trick_4de1ff65e5650.jpg

Filterlava voor het vullen van 3 lagen van het zelfbouw tricklefilter
€ 50,84
With shipment Zelf afhalen bij Daru-Koi for € 0,00
Artikelgegevens

Japanse_filterma_505dc28049591.jpg

Japanse filtermat extra stevig 120 x 100 x 3,8 cm Top Grade nu met een aanhechtingsoppervlakte van 300 m2 per m3.(let op !...
€ 47,50
With shipment Zelf afhalen bij Daru-Koi for € 0,00
Artikelgegevens

Lithaqua_25_kg_4b80157032254.jpg

Lithaqua 25 kilo Natuurlijk mineraal product uiterst geschikt als vijver(bodem)substraat of filtermedium zeker 10 tot 20x...
€ 37,95
With shipment Zelf afhalen bij Daru-Koi for € 0,00
Artikelgegevens

Poraglass_5_Kilo_4964c39943c96.jpg

10 Kg (20 ltr) poraglass scherpste online prijs. Uitstekend te gebruiken voor nitrificatie en dé-nitrificatie (nitraat...
€ 89,95
With shipment Zelf afhalen bij Daru-Koi for € 0,00
Artikelgegevens

poraglass

20 Kg (40 ltr) poraglass scherpste online prijs. Uitstekend te gebruiken voor nitrificatie en dé-nitrificatie (nitraat...
€ 169,95
With shipment Zelf afhalen bij Daru-Koi for € 0,00
Artikelgegevens

Zelfbouw_trickle_4d3c1c8b1e56f.jpg

Het zelfbouw trickle filter is uitsluitend af te halen in de winkel ivm transportschade bij verzending van het polyester.
€ 306,06
With shipment Zelf afhalen bij Daru-Koi for € 0,00
Artikelgegevens

Zelfbouw_trickle_4efedca069a47.jpg

Zelfbouw tricklefilter Losse unit. U kunt nu uw zelfbouw trickle filter uit breiden met deze losse bakken. Een trickle...
€ 99,00
With shipment Zelf afhalen bij Daru-Koi for € 0,00
Artikelgegevens

addtocartmodal

Zwemvijver

Afbeelding1

Vijverartikelen

banner vijverartikelen

Vijverbouw

banner vijverbouw

Opruiming

banner opruiming

PVC

banner pvc

In onze onlinewebshop kunt u alle professionele vijverbenodigdheden voor uw koivijver, natuurvijver of zwemvijver vinden. Nu met handige functies zoals sneltoetsen speciaal voor gebruik van smartphone of tablet. Daru-Koi is A-Dealer van producten en merken zoals : Aquaforte, Econobead, Ultrasieve, Blue Eco, Superfish, Aquaking, Dainichi, Hikari, Sera, Messner, Rode Filtermat, Valterra, VDL en vele andere. Zo is er dus altijd wel een leuke aktie aanbieding met hoge korting. Mocht u een geheel pakket aan willen vragen dan bieden wij u altijd de laagste prijs van Nederland en België met unieke laagste prijs garantie.

 

Contactgegevens

Daru-Koi Vijvermaterialen

Vissenberg 15, te Sprundel (N.B)

Telefoon : 06-46775965

info@daru-koi.com 

Uitgebreide gegevens HIER

Routeplanner