Ultrabead 2.0 type UB140

€ 2.649,90
SKU
SK407

Aquaforte brengt met het nieuwe ultrabead 2.0 beadfilter een geheel nieuw concept op de markt. Beadfilter en By-pass in één !

Ultrabead 2.0 type UB140

AquaForte introduceert de nieuwe UltraBead filters! Europa’s populairste beadfilter wordt na meer dan 17 succesvolle jaren opgevolgd door een nieuwe generatie. De nieuwe UltraBead filters zijn vervaardigd uit onverwoestbaar thermoplastic met ‘s werelds meest betrouwbare spuitgiet methode met aangegoten voet. Alle modellen zijn standaard voorzien van de geheel vernieuwde klep constructie met standaard by-pass! Dit garandeert een maximale flow met minimaal drukverlies. De UB140 is bovendien voorzien van Ø75mm leidingwerk voor nog minder weerstand. Vraag bij uw vijverspecialist Daru-Koi meer informatie t.o.v uw wensen. Beadfilters zijn gesloten (druk)vaten gevuld met miljoenen plastic korreltjes (beads). Omdat deze korreltjes drijven zorgen ze voor de mechanische filtratie en vanwege hun grote aanhechtingsoppervlak ook als biologische filtratie.

Mechanische filtratie: de korrels drijven in een gesloten vat en zitten daardoor heel erg dicht op elkaar. Het water wordt er door de druk van de pomp doorheen geleid waardoor de vuildeeltjes in deze korrels blijven hangen. Naarmate het filter langere tijd wordt gebruikt wordt ook de biofilm om de korrels dikker waardoor er steeds fijner vuil kan worden opgevangen (tot 10 micron!). 

Biologische filtratie: de plastic korrels hebben een aanhechtings oppervlakte van zo’n 1600m²/m³. De biofilmlaag om de korrels biedt dus gigantisch veel oppervlakte voor de bacteriën voor het afbreken van ammonium, nitriet en nitraat. 

De visbezetting in de tabel is gebaseerd op 1% voer per dag. Aanbevolen pompcapaciteit: de pomp moet bij 2-3 meter waterkolom (0,2-0,3bar) in staat zijn om de helft van de werkelijke vijverinhoud per uur te verpompen (zie pompgrafiek van de betreffende pomp).Voor koivijvers van 40m³ en groter wordt een doorstroming van eens in de 3 à 4 uur gehanteerd. Filters worden geleverd incl. beads.
LET OP: maximale werkdruk 2,5 bar (25 meter). Beadfilters zijn tevens het ideale filter voor zwemvijvers! Zorgen voor perfect helder en gezond water!

  • Afmeting hoogte x Ø: 1215 x 900 mm
  • Inhoud filter: 344 ltr
  • Media (beads): 255 ltr
  • Max. vijver inhoud: 100 m3
  • Max. zwemvijverinhoud : 200 m3
  • Max. vis bezetting: 200 kg
  • Aansluitingen : Ø 75 mm
  • Max Flow : 30 m3 per uur
Copyright © 2017 Daru-koi