Turbo Vortex Voorfilter

€ 835,00
SKU
F66

De Turbo Vortex is dé oplossing als voorfilter in een gesloten leidingsysteem. Kost bijna geen ruimte (125 cm hoog, 35 cm diameter) en doet het werk van een grote vortex! Maximale pompcapaciteit 25m³/uur.

Turbo Vortex Voorfilter

De Turbo Vortex is dé oplossing als voorfilter in een gesloten leidingsysteem. Kost bijna geen ruimte (125 cm hoog, 35 cm diameter) en doet het werk van een grote vortex! Maximale pompcapaciteit 25m³/uur. Download hier de uitgebreide handleiding

FILTEREN: het vijverwater komt de TurboVortex binnen bij A waardoor het door een speciale constructie onderin de vortex gaat draaien (B). Hierdoor kan het zware vuil bezinken en beneden blijven liggen. Het zwevende vuil zoals afgestorven bladeren en draadalgen gaat naar boven en worden tegengehouden door een drijvende laag van bioballen (C). Het van grof vuil gezuiverde water kan alleen door de kap met gaten (D) naar buiten waar het door de pomp wordt aangezogen (E).

SPOELEN: Door de 2-wegklep op spoelen te zetten wordt het water nu direct vanuit de vijver bij A in de turbovortex gepompt. Het water komt nu met kracht in de kap met gaten (B). Deze kap is van onderen dicht waardoor het water zeer krachtig horizontaal tegen de wanden van de TurboVortex spuit waardoor de bioballen gespoeld worden. Het vuile water wordt naar beneden gepompt (C) en neemt ook het vuil wat op de bodem lag mee. Het water wordt de via standpijp met kogelkraan (D) afgevoerd naar het riool. De TurboVortex kan zowel onder als boven het waterniveau worden geïnstalleerd. Wordt inclusief tweewegklep en enkele accessoires geleverd.  

Meer informatie
Special Product Nee
Copyright © 2020 Daru-koi Vijverartikelen