daru-koi vijver webshop

waterlelie banner homepage

Koi aankopen

De aankoop van koi.

Het leukste aan de koihobby is ongetwijfeld de aankoop van de koi. Net zoals bij de aankoop van een hond of kat dient men bij de aankoop van koi toch enige verantwoordelijkheid aan de dag te leggen. Overweeg of uw vijver de bijkomende gasten wel kan huisvesten. De meeste handelaren importeren hun grotere koi (twee-en driejarige) in november-december. De tosai of éénjarige komen meestal vanaf maart-april bij de handelaar aan. Wij zullen nu een aantal onderwerpen behandelen waar u op moet letten bij de aankoop van uw zwemmende juwelen.

De afkomst van de koi :
Japan blijft ongetwijfeld nog altijd toonaangevend maar tegenwoordig worden ook koi geimporteerd uit Israel, Taiwan en de VS. Het geboorteland van de koi, Japan, blijft zowel in kwaliteit als kwantiteit de absolute nummer één. De prijs van Japanse koi is wel wat duurder dan deze uit de andere landen maar kwaliteit heeft nu éénmaal zijn prijs. Ook in het aantal gekweekte soorten is Japan nog altijd de nummer één.

Waar koi kopen?
Als u van plan bent koi aan te schaffen zoek dan een betrouwbare handelaar die tijd voor u maakt. Waar dient u verder nog op te letten bij de keuze van de juiste handelaar :

Zijn de verkoopbakken goed onderhouden?
Heeft de verkoper ervaring met koi?
Liggen er dode vissen in de verkoopvaten?
Mag u bij de aankoop van duurdere koi deze nog een tijd bij de handelaar laten?
Zien de vissen er gezond uit?

Als u éénmaal de handelaar gevonden hebt waar u uw koi wil aankopen moet u nog een keuze maken uit de vele aangeboden koi(soorten).

Uw droomkoi uitkiezen.
Een koi kiezen doe je niet op 5 minuten; neem uitgebreid je tijd voor je overgaat tot de aankoop van je koi. Waar dien je op te letten bij de keuze :

Kijk hoe de koi zwemt; deze beweging dient vloeiend te zijn.
Een gezonde koi zwemt voordurend rond; vermijd koi die stil op de bodem van het stockeervat liggen.
Bij een gezonde koi zijn de borstvinnen bijna altijd gespreid; vermijd vissen met dichtgeknepen borstvinnen, dit is meestal een teken van stress.
Vermijd koi met troebele ogen, met knobbeltjes op het lichaam, met een wasige huid, met opengesperde kieuwen, vermijd ook koi die schubben missen of rottende vinnen hebben, enz...
Een koi is nieuwsgierig en komt meestal direct op beweging af omdat hij denkt dat er wat te eten voor hem is; dit is een teken van een gezonde eetlust.
Bij handelaars worden de koi meestal 's avonds gevoederd, omdat de koi dan gemakkelijker naar boven komen in de loop van de dag zodat de klanten een betere keuze kunnen maken.

De keuze bij Daru-Koi is beperkt wegens wat plaatsgebrek,maar daarin tegen zijn de koi's van zeer hoge kwaliteit.

 

addtocartmodal

Zwemvijver

Afbeelding1

Vijverartikelen

banner vijverartikelen

Vijverbouw

banner vijverbouw

Opruiming

banner opruiming

PVC

banner pvc

In onze onlinewebshop kunt u alle professionele vijverbenodigdheden voor uw koivijver, natuurvijver of zwemvijver vinden. Nu met handige functies zoals sneltoetsen speciaal voor gebruik van smartphone of tablet. Daru-Koi is A-Dealer van producten en merken zoals : Aquaforte, Econobead, Ultrasieve, Blue Eco, Superfish, Aquaking, Dainichi, Hikari, Sera, Messner, Rode Filtermat, Valterra, VDL en vele andere. Zo is er dus altijd wel een leuke aktie aanbieding met hoge korting. Mocht u een geheel pakket aan willen vragen dan bieden wij u altijd de laagste prijs van Nederland en België met unieke laagste prijs garantie.

 

Contactgegevens

Daru-Koi Vijvermaterialen

Vissenberg 15, te Sprundel (N.B)

Telefoon : 06-46775965

info@daru-koi.com 

Uitgebreide gegevens HIER

Routeplanner